HolddalaNap | Főoldal

Felfele s befele keresget a zene: lelke igazság,

zsenge teste hagyomány nevelte fácska.

A tetején énekelő madár csőrét a Holdra s a Napra tátja... 

Szívet melengető visszajelzéseket kaptunk a februári, "Rítus, zene, transz a törzsi társadalmakban" című zenés előadásunkkal kapcsolatban, nagy örömmel osztjuk meg hát Veletek a következő előadásunk időpontját: március 20. 19:00 óra
Muzsikás néprajzi előadássorozatunkban különböző népek, kultúrák életvilágába, az ünnepek, rítusok, szertartások sokillatú virágába kalauzolja el a kíváncsi vándorokat.

Sorozatunk következő témája: "A narancsvirág illata: fiesta flamenca”

Az andalúz ünnepek zenei világa. Karácsony csupa tapssal, Karnevál dalnokversenyekkel, Húsvét balkonról indázó szenténekekkel, Pünkösd tíznapos muzsikás-táncos lovas zarándoklattal, s flamenco minden mennyiségben!

A narancsvirág illata

2019. március 7.

Ismét elindítjuk a korábbi években népszerű muzsikás néprajzi előadássorozatunkat, mely különböző népek, kultúrák életvilágába, az ünnepek, rítusok, szertartások sokillatú virágába kalauzolja el a kíváncsi vándorokat.

☀️ Február 21-én, sorozatunk első témája: "Rítus, zene, transz a törzsi társadalmakban"

Ausztrál őslakók álomideje, dalösvényei, őserdei pigmeusok szertartásdalai, az eszkimók lélegző énekei, udmurt menyasszony- búcsúztató dal, s más törzsi dallamok segítségével világítjuk meg, hogy a hagyományos létszemléletben az ünnep miért is olyan fontos…
S hogy miként emeljük át ezt a tudást a mindennapjainkba? 
Fedezzük fel együtt! 🤗

Rítus, zene, transz ...

2019. február 2.

Csodálatos karácsonyi ajándékot kaptunk HolddalaNap Zenekarunkkal: hatalmas megtiszteltetés Dresch Misivel, Herczku Ágival, Ferenczi Gyurival s még sok más kedves s mélyen tisztelt muzsikus társunkkal együtt a Lángoló Gitárok 2018-as világzenei toplistáján szerepelni!

Világzenei Toplista 2018

2018. december 22.

Womex 2018, Kanári szigetek: Holddalanap Zenekarunk kedves kiadójával, a Narrator Recordssal varázsszigetet varázsoltunk Boldizsár Kő mozgó szobraiból s népi kelmékből. Esélyes hogy újra az egyik legszebb stranddal képviselhetjük hazánkat a legnevesebb világzenei expon! Varázsszigeten varázssziget, mesés muzsikával...

WOMEX 2018

2018. október 26.

Ország- és Európa-járásunk után itt az ideje, hogy újra kerekítsünk egy jó kis (nagy!) koncertet Budapesten is! Sok szeretettel várunk hát Benneteket november 24-én az Eötvös10-be, ahol nemcsak hogy koncertet adunk, de utána még egy 2 órás táncházat is tartunk!

Ismét táncforgatagba hívunk!

2018. október 13.

"Békességed jó Istenem,
mely felül van az értelmen
Harmatozzék a szívekben:
legyen a népek között béke, testvériség virágozzék!"

A béke, a népek közötti testvériség nagyon fontos zenekarunk számára, nem csak ma, a Béke nemzetközi napján, hanem egész évben… Fogadjátok jó szívvel e néhány sort, melyet legújabb, Tánc a Mindenséggel című lemezünk záró dalából, a Béke-imából hoztunk Nektek.

A dalba bele tudtok hallgatni a honlapunkon az alábbi linken: 

"Békességed jó Istenem..."

2018. szeptember 21.

Gyönyörű írás jelent meg az új lemezünkről A Szív magazinban Varga Tímea tollából - “Aki ismeri a HolddalaNap világzenei együttes első lemezét, vagy járt már a koncertjeiken, az tudja, hogy elsöprő erejű muzsikájuk és gyönyörű spirituális szövegeik szinte felkapják az embert, mint forgószél a leveleket…

Hálásak vagyunk e szavakért! A teljes cikket elolvashatjátok a honlapunkon!

Zenébe zárt vallomás

2018. augusztus 30.

Jövő héten leköltözünk a balaton-parti Babel Sound világzenei fesztiválra, ahol is minden nap mondunk mesét, szerdán lesz egy gyerekkoncertünk, és újra bemutatjuk a második nagylemezünket is!

A nagykoncertünket a szerdai napon, július 18-án tudjátok megnézni, 19:30-tól a Platán Strand Nagyszínpadán! Ráadásul az egész fesztivál ingyenes! Gyertek! 

Babel Sound

2018. július 13.

Immár a sokadik alkalommal, idén is a Budavári Palotában ünnepeltük a Pünkösdöt. Mindig hálásak vagyunk érte, hogy ezen a különleges helyszínen és rendezvényen muzsikálhatunk... 

Köszönjük Nektek, hogy ilyen sokan feljöttetek a Várba csak a mi koncertünkre is! 

Most pedig induljon a fesztiválszezon! :-)

Budavári Pünkösd

2018. május 23.

Sok szeretettel hívunk Benneteket a lemezbemutató koncertünkre, április 27-én a Fonóba! Igazán nagyszabású este lesz: színpadra lép velünk sok kedves muzsikustársunk, varázslatos grafikák és fényáradat színesítik az előadás egészét, a koncert után pedig óriás táncforgatag várható! Gyertek, táncoljunk együtt a Mindenséggel! 

Lemezbemutató Est

2018. április 5.

Sokan kértétek már tőlünk, hogy a dalszövegeink online is legyenek elérhetők - örömmel osztjuk hát most meg őket Veletek itt is! Ismerkedjetek, ízlelgessétek őket, hogy a következő HolddalaNap koncerten még jobban el tudjatok merülni a muzsikában! :-)

Dana-Dana-Dandala

2018. március 12.

Határtalan az örömünk, hiszen szeretett soknyelvű (magyar, lovari, arab, angol) Béke-dalunkat beválogatták a Nemzetközi Dalszerző Verseny középdöntősei közé!!! Óriási megtiszteltetés ez, a közel 19.000 jelentkező szerzemény közül továbbjutni abba a 10%-ba, akik versenyben maradnak! 🤗

Végtelen hála érte az egész HolddalaNap zenekarnak, valamint SENAnak és Guessous Majda Márianak, amiért megajándékoztak bennünket csodás hangjukkal és jelenlétükkel! 🙏
Szorítsatok velünk, hogy ez a nemes ügy minél több nyílt szívű társunkhoz eljuthasson! Addig is, a honlapunkon bele tudtok hallgatni a dalunkba:

Középdöntőbe jutottunk!

2019. március 1.

Az év elején Barcelonában jártunk kedves kiadónk szervezésében, a Babel Nights keretében.

Három koncertet is adtunk, ebből egyet a rangos Tradicionàrius-ban. Az este során három banda lépett fel, zárásként pedig egy fergeteges táncházat is tartottunk, ebből mutatunk most Nektek egy kis összeállítást.
Az aláfestő zene ismerős lehet… 😉

Barcelona

2019. január 29.

Aki ismeri a HolddalaNap világzenei együttes lemezeit, vagy járt már a koncertjeiken, az tudja, hogy elsöprő erejű muzsikájuk és gyönyörű spirituális szövegeik szinte felkapják az embert, mint forgószél a leveleket…” (Szív magazin, 2018)

Tartsatok velünk november 24-én egy estére e sokszínű világzenei forgatagba!

Online jegyvásárlás elérhető itt a honlapunkon!

🌙 Tánc a Mindenséggel ☀️

2018. november 15.

"Olyan történt egy varsói előadásunkon, ami még sohasem! Muzsikás Zöld Péter játékunkban teljesen maguktól szabályos körbe rendeződtek a közönség soraiból előkerekedett lengyel kislányok..."

HolddalaNap Zenekarunkkal a varsói Néprajzi Múzeumban a Male Mazurki Fesztivál vendégei voltunk! A hagyomány arany fonalát hogyan sodorinthatják tovább nemzedékek: e téma foglalkoztatott mindannyiunkat. Délelőtt egy szakmai kerekasztal, délután pedig workshopok, előadások, koncertek, táncházak rokkáján perdült a fonál. Itt olvashatjátok teljes beszámolónkat:

Lengyel-magyar barátság

2018. október 16.

"Évek óta kedvenc zenekari helyszínünk a Zempléni Serke Tánctábor. E tábor valósággal belelök minket a Nyárba. Hajnaltól hajnalig muzsika, tánc, tanulás gyimesi s moldvai öregektől, zene-tanítás, mindennapi mesélés kicsiknek, nagyoknak... Tájba s ünnepbe olvadás..."

Továbblépve elolvashatjátok Gulyás Anna élménybeszámolóját ezekről a különleges táborokról.

Tájba s Ünnepbe olvadás...

2018. október 8.

Itt az ősz, itt az ideje, hogy visszatérjünk mi is Budapestre és visszarázódjunk a "dolgos" hétköznapokba. Ám a nyár még alig múlt el: máris egy fesztiválra hívunk Benneteket! 🤗 Most szombaton kezdődik az Ars Sacra Fesztivál, mely szakrális művészetek egész sorát vonultatja fel. Hálásak vagyunk, hogy mi is muzsikálhatunk a rendezvénysorozat nyitó napján, szeptember 15-én a Párbeszéd Házában! 🙏Sok szeretettel várunk Benneteket!

Ars Sacra Fesztivál

2018. szeptember 10.

A héten csupa vízparti koncertünk és mese-előadásunk van - ebben a nyári hőségben igencsak örülünk ennek!

Szerdán a Balaton-parton adtunk újabb "telt-sátras" lemezbemutató koncertet a Babel Sound Fesztiválon, július 21-én szombaton pedig irány az Ütős Fesztivál az agárdi szabadstrandon

Gyertek, táncoljatok velünk ott is!

Tűz és Víz

2018. július 20.

A nyári szünet közeledtével a gyerekek egyre lelkesebben számolják vissza a napokat, hogy végre kikiálthassák: VAKÁCIÓ!

Ezt az izgatott várakozást szeretnénk most mi is tovább emelni egy színes gyerekkoncerttel június 10-én, ahol különböző népek gyermekdalaival és természetesen saját muzsikával hívjuk egy Világ körüli utazásra az aprókat és a nagyobbakat.

Vakáció-köszöntő

2018. június 7.

Nagyon köszönjük Nektek, hogy teltházas koncertet adhattunk a lemezbemutató estünkön, és részesei voltatok a pillanatnak, amikor ez a számunkra oly különleges album elindul az útjára...

Szívből reméljük, hogy örömötöket lelitek majd a hallgatásában, és sokat játszhatjuk még Nektek ezeket a muzsikákat! 🌺

Nézzétek, milyen gyönyörű képek születtek az estéről!

Teltház a Fonóban

2018. április 28.

“Amit művelnek a Hold és felhő című dalban, azt tanítani kéne világzene címen…” - ezt nyilatkozta egy zenekritikus egy cikkében korábban a dalunkról.

Reméljük, a videoklip szerintetek is méltó kísérője lett a muzsikának!

Fogadjátok szeretettel! :-) 

Videoklip Premier

2018. március 27.

Ízleld meg Dalainkat!
Hold és felhő - HolddalaNap
00:00 / 00:00
Itt ülök fenn kerek mennyben - HolddalaNap
00:00 / 00:00
Csatlakozz hozzánk
Facebook-on!
Iratkozz fel
YouTube csatornánkra!
Kövess minket
Instagram-on!

© Dagály Kulturális Alapítvány 2018 HolddalaNap